Szemétszállítás – megszűnt a matricás rendszer

A szemétszállítás terén január 1-jétől megszűnt a matricás rendszer. A szolgáltató ezentúl utólag, negyedéves szolgáltatást számláz ki, amit csekken, csoportos beszedéssel, vagy átutalással teljesíthetnek a ház- vagy lakástulajdonosok.

A matricára most már nem lesz szükség, ugyanis a szemétszállítás terén január 1-jétől megszűnt a matricás rendszer, vagyis most már nem kell az ügyfélszolgálati irodákon a különböző színű matricákat kérni. Az új rend Egerre és a Városgondozás Eger szolgáltatási területére, további 22 településre érvényes. A számlázás negyedévente és utólag történik. Az adott negyedév középső hónapjában mindenki postai úton fogja megkapni a tájékoztató levelet és a csekkes számlát. Ez alapján igény szerint csekken, csoportos beszedéssel vagy átutalással lehet teljesíteni a befizetést.
A jogszabály szerint a heti szállítás mindenkinek kötelező. A szemétszállítás gyakorisága attól függően változhat, hogy valaki egyedül él, vagy komposztál, itt hetente elég egyszer, míg a sűrűn lakott övezetekben előírás a heti kétszeri szállítás. A szelektív hulladékgyűjtésnél a házhoz menő térítésmentes gyűjtés továbbra is működik, mint ahogy a hulladékgyűjtő szigetek is és a két hulladékgyűjtő udvar. Ahol műanyag zsák van kihelyezve, ott szállításnál visszapótolják, illetve az ügyfélszolgálati irodákon – akinek nincs szemétdíj tartozása – térítésmentesen igényelhetnek zsákot. A szolgáltató Városgondozás Eger Kft. február 15-ig adott lehetőséget mindenkinek, hogy késedelmi pótlék és kamat nélkül befizesse a korábbi évek tartozását.

Az új szemétszállítási rendszer az alábbi településekre érvényes:
– Andornaktálya
– Bükkszék
– Bükkszenterzsébet
– Bodony
– Csokvaomány
– Demjén
– Eger
– Egerszalók
– Fedémes
– Felsőtárkány
– Feldebrő
– Kápolna
– Maklár
– Nagytálya
– Novaj
– Sáta
– Szarvaskő
– Szentdomonkos
– Tarnalelesz
– Tarnaméra
– Tarnaszentmária
– Uppony
– Verpelét