Közgyűlés

Az év első közgyűlésén a meghirdetett 28 helyett 24 napirendet tárgyalt a testület. Négyet visszavontak, köztük az Eger kártyáról szólót, mert ebben a témában még további egyeztetésekre van szükség. Februárban viszont dupláznak a képviselők, a hónap közepén és végén is tartanak közgyűlést.

A napirendek előtt ismét Bognár József egri rendőrkapitánytól kérdezhettek a testület tagjai. Pál György MSZP-s képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bajcsy tömbbelsőben minden nap dél tájban összegyűlik egy társaság. Úgy tudja: bódító szereket adnak-vesznek egymás között. Csarnó Ákos is ugyanezt a témát vetette fel, mielőbbi beavatkozást kért. Orosz Ibolya egy lakossági levelet olvasott fel, amiben a lakók a Baktai és a Laktanya úton elkövetett sorozatos betörések miatt kérnek segítséget. Bognár Ignác is a betörések elszaporodására hívta fel a figyelmet. Sós István alpolgármester azt mondta: a Lajosvárosban is több betörés volt az utóbbi időben. Bognár József elmondta: a rendőrségnek tudomása van arról, hogy a Bajcsy tömbbelsőben bódító szereket árusítanak, az üzletet már ellenőrizték, nagy mennyiségű kábítószer gyanús növényi származékot találtak, eljárást és vizsgálatot indítottak, folyamatosan figyelik ezt a területet, több rendőrt vezényeltek a belvárosba. A betörések megelőzése érdekében is nagyobb rendőri jelenlétet biztosítanak. Mint mondta: folyamatos a nyomozás, hogy mielőbb megtalálják az elkövetőket.
Döntöttek arról, hogy az önkormányzat működteti a családi napköziket és a Családok Átmeneti Otthonát. A város diétás ebédeket is biztosít a speciális étkezési igényű gyerekeknek. A Tinódi utcában egy haranglábat helyeznek majd el. A városi cégek működési célú támogatásainak felhasználását is elfogadta a testület, 2013-ban az Evat Zrt., az Eger Termál Kft., az Arnaut Pasa Fürdője Kft., az Eger Város Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. és az Agria Film Kft. részére nyújtott támogatást a város.
Térítésmentesen kerülhetnek ingatlanok az államtól az önkormányzat tulajdonába, a testület elfogadta az előterjesztést, így 11 ingatlant igényeltek meg településfejlesztés céljára. Február 12-ig meghosszabbították a használtcikk piac (bolhapiac) üzemeltetésére kiírt pályázatot. A Deák Ferenc utca 49. szám alatti ingatlant nyílt licites eljárásban értékesítenék. A kikiáltási ára 41 millió forint. A becsült ár miatt kisebb vita alakult ki a képviselők között, végül elfogadták a napirendet.
Tájékoztató hangzott el az Integrált Településfejlesztési Stratégiáról. A polgármester ennek kapcsán bölcsődei és óvodai fejlesztésekről, a városi közlekedés megújításáról, a vár turisztikai látogatottságának növeléséről szólt.
A testület gyorsan végzett a 24 napirend tárgyalásával, dél körül véget ért a közgyűlés.