XXVIII. Imola–Hírlap-kupa

Újabb név került az Imola-Hírlap kupára. Az NB III-as Felsőtárkány együttese ugyanis először nyerte meg ezt a teremlabdarúgó tornát. A döntőben 7-5-re nyertek a címvédő Gyöngyös ellen. A bronzmeccsen az FC Hatvan 8-2-re verte az Egerszalók együttesét.

2002, 2004 és 2005 után negyedszer hiányzott a hazai, egri csapat a tornáról, ettől függetlenül a nézők nagy része Egerből érkezett. Az esélyesek kerültek be a délutáni helyosztókra. Mindkét párban NB III-as együttes játszott a megyei bajnokságból érkező ellenféllel.
A bronzmeccsen a sárga mezes hatvaniak szereztek vezetést Franyó találatával, amire két Érsek Martin góllal válaszolt az Egerszalók. Innentől viszont hengerelt a Hatvan. Már a félidőben 4-2-re vezettek a Zagyva-partiak. Fordulás után még négy gólt lőttek, vagyis 8-2-re a Hatvan nyerte a bronzmeccset. Ficsor Richárd ezen a meccsen egymaga 4 gólt lőtt.
A döntőben a tavalyi győztes, most a megyei I. osztályban szereplő Gyöngyös és az NB III-as Felsőtárkány – Détári Lajossal a kispadján – csapott össze. A legtöbb szakvezető és szurkoló által is esélyesnek tartott tárkányiak 3-0-val nyitották az első félidőt. A bronzmérkőzéshez hasonlóan itt is 4-2 volt a félidőben, ezúttal a fehér mezes Felsőtárkánynak. Fordulás után 6-2-re, 7-3-ra is vezettek Elekék, de a végén a gyöngyösiek még kozmetikáztak az eredményen Barta és Szilágyi góljaival. 7-5-re győzött a Felsőtárkány, akik így első kupa-győzelmüket szerezték a 28 éves múltra visszatekintő Imola-Hírlap kupán.
A legjobb mezőnyjátékos a felsőtárkányi Montvai Tibor, a legjobb kapus a gyöngyösi Éles Viktor, míg a gólkirály a hatvani Ficsor Richárd lett 8 találattal.

3. helyért:
Egerszalók SE – FC Hatvan 2-8 (2-4)
G.: Érsek M. 2 ill., Ficsor R. 4., Bárkányi A., Barthel G., Franyó R., Szabó B.

Döntő:
Fortress Felsőtárkány – Gyöngyösi AK 7-5 (4-2)
G.: Nagy T. 2, Elek N., Hajdu Zs., Laurinyecz Á., Montvai T., Romhányi T. ill., Barta Á. 2, Oravecz B., Pilinyi I., Szilágyi N.

XXVIII. Imola–Hírlap-kupa végeredménye:
1. Felsőtárkány SE
2. Gyöngyösi AK
3. FC Hatvan
4. Egerszalók SE
5. Maklár SE
6. Verpelét SE
7. Pétervására SE
8. Markaz FC