Iskolatej

Tejet, kakaót, csokis tejet, kefirt, natúr joghurtot, vagy akár sajtot is kaphatnak ingyen az egri általános iskolások az iskolatej-programnak köszönhetően január 1-től. A lehetőséggel egyelőre még csak egy iskola élt. Az egri tejüzem tárgyal a programról az oktatási intézmények fenntartóival.

Azokat a tejtermékeket sorolják éppen a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói, melyeket az iskolatej-programnak köszönhetően ettől az évtől ingyen kaphatnak. Az intézmény elsőként élt ezzel a lehetőséggel, a gyerekek minden nap ingyen juthatnak tejtermékhez. A sláger: a csokis tej és a kakaó. A szerződést az intézmény fenntartója kötötte meg az egri tejfeldolgozó üzemmel, az iskola igazgatója szerint semmilyen nehézséget nem okoz a kiosztás megszervezése.
Januártól a város minden általános iskolást oktató intézménye élhetne ezzel a lehetőséggel, ugyanis száz százalékos támogatást kapott ehhez az önkormányzat. Almási Csaba, az Egertej Kft. igazgatóhelyettese viszont arról számolt be, hogy a fenntartók egyelőre várnak a szerződéskötésekkel. Mint mondta, a cég tíz éve vesz részt a programban, és nagyon örülnek annak, hogy végre Eger is bekerült a száz százalékban támogatott városok közé. Éppen ezért csak találgatni tudják, hogy a fenntartók mért nem használják ki a lehetőséget.
Hozzátette: az óvoda- és iskolatej-programot szabályozó új rendelet a múlt év decemberében jelent meg, a megítélt támogatás addig áll fenn, míg a rendeletet nem módosítják.
Martonné Adler Ildikó tagiskolavezető tájékoztatása szerint az Egri Balassi Bálint Általános Iskola és tagintézményei be fognak kapcsolódni a programba.
Hozzátette: a tankerület tájékoztatta őket erről a lehetőségről, ők írásban már jelezték is szándékukat. Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének igazgatója arról számolt be, hogy folyamatban vannak a tárgyalások az önkormányzat, és a fenntartók és a tejüzem képviselőjével.