Gazdasági évnyitó

Megnyitotta az idei gazdasági évet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mátraházán. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a gazdaság fejlődésnek indult, és ez a fejlődés ebben az évben is folytatódik.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az évadnyitó rendezvényen úgy fogalmazott: ez az év gazdasági szempontból az ígéret földje lehet az ország számára, de minden szakmai döntést politikai viták kísérhetnek majd. Beszédében a magyar gazdaságot a némettel hasonlította össze.
Hozzátette: a további fejlődéshez fontos, hogy a strukturális reformok eredményeit megőrizzük. Ide tartozik például a teljesítményközpontú adórendszer kérdése, a segélyezési rendszer, a nyugdíjrendszer megreformálása, vagy az oktatás átalakítása.
Horváth László kormánymegbízott a megye gazdaságát értékelve azt mondta: a gazdasági szféra több területén tapasztalható növekedés, a munkanélküliség csökkent, a foglalkoztatottság nőtt. Hangsúlyozta: a megye túl van a nehezén.
A befektetések között említette például a Mátrai Erőművet, vagy a recski bánya újrahasznosításának lehetőségét. Hozzátette: a megyében a gépipar és a turizmus fejlődésében látja a gazdaság fellendülését, de szükséges lenne az innováció fejlesztése, egy tudásközpont kialakítása is.
Dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kamara tavalyi évét értékelve elmondta: arra törekedtek, hogy hatékonyan segítsék a megye vállalkozásait.
A rendezvény zárásaként kamarai díjakat adtak át, és hét vállalkozás kapta meg a Korrekt Partner védjegyet. A Heves Megye Gazdaságáért díjat idén a Sanatmetál Kft. kapta.