Shotokan karate OB

Három hónappal az áprilisi, egri Európa-bajnokság előtt ismét Eger volt a házigazdája a Shotokan Karate Stílusszövetség országos bajnokságának. Az egri versenyzők összesen tíz bajnoki címet szereztek, ebből hetet az Egri Városi Sportiskola fiataljai.

A menetrend az elmúlt évhez hasonló, vagyis az április Shotokan Karate Stílusszövetség egri rendezésű Európa-bajnoksága előtt a legjobbak szinte minden hétvégén versenyeznek. Három válogatott edzőtábor és még ezenkívül két felkészítő verseny vár rájuk Hajdúnánáson és Kazincbarcikán. Az új év első versenyének Eger adott otthont, ahol 23 egyesület több mint 200 versenyzője vett részt.
Shotokan karatéval általában az ippon shobu versenyrendszerbe tartozó szövetségek foglalkoznak, de a például a WKF-ben, vagyis a sportkaratéban is létezik shotokan szakág. Az áprilisi Eb-n több szakágból várhatók majd indulók.
A Shotokan Karate Stílusszövetség 80-100 indulóra számít, de a társszövetségekkel együtt a magyar sportolók száma elérheti a 180-200 főt is. Az egri OB-n a hazai versenyzők összesen 10 bajnoki címet szereztek, ebből hetet az Egri Városi Sportiskola fiataljai. Ezüstéremből 10, míg bronzéremből összesen 18 került Egerbe.