Cipősdoboznyi szeretet

Négyszáz cipősdobozt, vagyis ennyi ajándékot gyűjtött össze rászoruló gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat Egerben és a környéken. A dobozokba játékok, ruhák, könyvek, tanszerek, édességek kerültek. A csomagokat az öt felsővárosi óvodába járó gyerekek kapták meg. Vittek ajándékot a Családok Átmeneti Otthonába is.

A tavalyinál százötvennel több cipősdobozt gyűjtött össze a Baptista Szeretetszolgálat Egerben. Iskolák, kollégiumok, vállalatok is részt vettek a gyűjtésben. Így négyszáz kisgyereket tudtak megajándékozni.
– Nagyon jó volt látni, hogy jönnek az anyukák, apukák a kis gyerkőcökkel, és elmondják, hogy ezt ők rakták össze, ők állították össze. Akár a boltból, tehát ők vásárolták együtt a szülőkkel, vagy a saját jó állapotú ajándékaikat adományozták tovább. És örülök, hogy ilyen fiatalon megtanulják azt a jobb módban élő gyerekek, hogy adni jó és érdemes – mondja Kovács Dániel, az Egri Baptista Gyülekezet lelkipásztora.
Amit a legkisebbel teszel, velem teszed – idézte Jézust Rázsi Botond alpolgármester. Akik összeállították a csomagokat, nemcsak a gyerekeknek tettek jót, hanem egyben hálát adtak Istennek azért, hogy ők ezt megtehetik – mondta az alpolgármester. Arról is beszélt: a megajándékozottak mindig érezzék, hogy van segítség, van, aki törődik velük. Hálás a baptistáknak, hogy ezt megmutatták.
A Baptista Szeretetszolgálat tíz éve gyűjt karácsony előtt ajándékot. Az ajándékokat az imaházban osztották ki. A dobozokba játékok, ruhák, könyvek, tanszerek, édességek kerültek. A csomagokat a Felsőváros öt óvodájába járó gyerekek kapták meg. Vittek ajándékot a Családok Átmeneti Otthonába is.