Újabb egymilliárd a városnak

További 1,1 milliárd forint plusz forrást kap a kormánytól az egri önkormányzat – jelentette be dr. Nyitrai Zsolt a Fidesz Heves Megyei Szervezetének elnöke. A pénz még idén megérkezhet az önkormányzat számlájára. Habis László polgármester szerint a döntés nagyban megkönnyíti az önkormányzat jövő évi költségvetésének tervezését. A pénzt a város fejlesztéseire, beruházásaira fordítják majd.

Egész más politikát folytat a mostani kormány, nem nehezíti, hanem segíti az önkormányzatok munkáját – kezdte tájékoztatóját dr. Nyitrai Zsolt. A politikus szerint a kormány történelmi léptékű adósságkiváltást hajtott végre idén. Heves megyében 14,7 milliárd forintos adósságállománytól szabadította meg az önkormányzatokat, Eger esetében nyolc milliárdos adósságkiváltás történt két lépcsőben. A központi költségvetésből további kiegészítő támogatásként a közelmúltban 774 millió forint érkezett a megyébe.
Egy évvel ezelőtt hasonló sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egymilliárd forintot kap a város, néhány hete pedig a belváros rehabilitációs munkák finanszírozását támogatta a kormány újabb egymilliárddal. Most is hasonló miatt hívták össze a sajtót.
A most megítélt összeget az önkormányzat szabadon használhatja fel. Habis László polgármester azt mondta: a döntés lehetővé teszi, hogy jövőre olyan költségvetést állítsanak össze, amely több területen többletforrásokat ad az egrieknek.
Emellett más infrastrukturális beruházásokra, a birkózócsarnok felújítására is több pénz juthat. A polgármester azt mondta: az eddigi segítségek azt jelentik, hogy minden egri családra 400 ezer forintnyi kormányzati támogatás jut.