Felvilágosító kampányt szerveznek Felnémeten

Közbiztonsági fórumot tartott Felnémeten a rendőrség, a polgárőrség, a körzet önkormányzati képviselője. Rázsi Botond azt mondta: egyre több olyan jelzést kap a felnémetiektől, hogy nem érzik magukat biztonságban, ezért gondolta, hogy szakemberek segítségével felvilágosításba kezdenek. Arról beszélnek, hogy mit tehet az állampolgár saját szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében, milyen támogatást nyújt a rendőrség és a polgárőrség.

Párbeszédet kezdenek, bíznak abban, hogy elindítanak egy pozitív folyamatot – kezdte a fórumot Rázsi Botond alpolgármester, a körzet képviselője. Az elmúlt egy-két évben egyre több jelzést kapott, hogy a Felnémeten élők szubjektív biztonságérzete csökkent; úgy fogalmazott: főként az utóbbi időben valóban történt néhány olyan eset, amely „rendőrért kiáltott”.
Korábban már civilekkel zárt körben beszéltek arról, hogy mit lehetne tenni. Meg kell ismerni, milyen bűncselekmények történtek, mit tesz a rendőrség, a polgárőrség, és mit tehet az állampolgár, hogy jogszerűen, de megvédje magát és környezetét.
Úgy gondolták, legyen erről egy felvilágosító kampány, ez a felnémeti közbiztonsági fórum ennek a része.
Azért alakultak, hogy a lakosság biztonságérzetéért tegyenek – mutatta be az Agria Polgárőr Egyesületet Gercuj Zoltán elnök. Beszámolt arról is: az elmúlt napokban megszervezték az Agria Polgárőrség felnémeti szekcióját. A rendőrség tanácsokat adott, hogy hogyan kerüljék el a rablásokat, betöréseket, trükkös lopásokat az itt élők.