MSZP: Magyarországnak szüksége van a kormányváltásra

Progresszív adózás, az alapvető élelmiszerek áfájának jelentős csökkentése, 18 éves tankötelezettségi korhatár – többek között erről beszélt Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese. A szocialisták szembesítő kampányt tartanak, a választási ígéreteivel szembesítik a Fideszt. Simon Gábor úgy látja: Magyarországnak égető szüksége van a kormányváltásra.

Három éve fogságban tartja a Fidesz az országot – ezt Sós Tamás, a szocialisták Heves megyei elnöke mondta. Sós arról is beszélt: 4 év alatt 300 ezer új munkahelyet ígértek, most félmillió magyar dolgozik külföldön, 200 ezer embert közmunkában foglalkoztatnak. A közmunkások olyan képzéseket kapnak, amelyek nem használhatók, ezzel 24 milliárdot dob ki a kormány az ablakon. Az elmúlt három évben az ország a Fidesz kezében volt, ma már semmi nem az, aminek látszik, a szavak jelentése is megváltozott – ezt már Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese mondta. A nagyobb kormányzópárt oligarcharendszert alakított ki a gazdaságban, a társadalom elszegényedett, 4,5 millióan élnek a létminimum alatt.
A helyzetet elfogadhatatlannak nevezte Simon Gábor. A gazdaságpolitikában eredendő bűnnek tartja az MSZP az egykulcsos adót, ez évi 500 milliárdos kiesést eredményez. A lakosság alsó hét tizedének adóterhei nőttek, a felső egytizedé 500 milliárddal csökkent. A rezsicsökkentéssel is a magasabb jövedelműek jártak jól – mondja az MSZP elnökhelyettese. A szocialisták – kormányra kerülésük esetén – igazságos, progresszív adózást vezetnének be, az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékosra csökkentenék. Magyarországnak égető szüksége van a kormányváltásra – összegzett Simon Gábor –, az MSZP már elkészíttette az Ajánlat Magyarországnak programot.