Eger.hu, a különdíjas

A város honlapja különdíjat kapott az egyik online marketingkommunikációs versenyen. Az Év Honlapja-pályázaton huszonöt kategóriában nevezhettek be weboldalak, az eger.hu az „Önkormányzatok és települések” kategóriában kapott különdíjat.

Különdíjat kapott a az Év Honlapja-pályázaton „Önkormányzatok és települések” kategóriában a város honlapja. Az elismerésről Rázsi Botond alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be. Mint mondta: ez a díj a város újabb sikere, és igazolja azt, hogy Eger városmarketingje jó úton halad.
A zsűri értékelte többek között a vizuális megjelenést, az interaktivitást, az áttekinthetőséget. Király Roland projektvezető, az Eszterházy Károly Főiskola adjunktusa úgy fogalmazott: arra törekedtek, hogy az oldal bármilyen terheltség mellett jól és gyorsan tudjon működni, és megfeleljenek minél szélesebb közönségnek.
A honlap dizájnjának kialakításakor az volt a főbb szempont, hogy minél egyszerűbb, letisztultabb honlap szülessen. Szutor Zsolt tervező-grafikus elmondta: más honlapok több színt, díszítő motívumot használnak, de az eger.hu oldalt inkább a tartalmak, a feltöltött anyagok szinesítik.
A honlap folyamatosan fejlődik, frissülnek a napi hírek, felkerülnek az aktuális események, és várhatóan bővülnek a galéria anyagai és a 3D-s tartalmak is.