Rendszeres szemétszállítás

Decembertől felszámolják a Béke telepen kiállított konténereket és Eger ezen részén is rendszeresen szállítja majd a szemetet a Városgondozás. Korábban a Bke telepre a város több pontjáról szállítottak illegálisan szemetet, ezt fékezné meg a decemberben kezdődő köztisztasági program.

Ezen a helyen állt korábban az a konténer, ahová a Béke telep lakói elhelyezhették az összegyűlt szemetet. Korábban rendszeresen került a tárolók mellé is a szemétből, a város egyik legjelentősebb illegális hulladéklerakóját képezve.
Az utcaképet jelentősen romboló problémát most közösen oldja meg az önkormányzat, az Egri Cigány Önkormányzat és a Városgondozás. Decembertől a Béke telepen is rendszeres lesz a szemétszállítás, az érintett 53 háztartás mindegyike kapni fog saját szemétgyűjtő edényt, a korábbi konténereket pedig felszámolják.
A köztisztasági programban az Egri Cigány Önkormányzat is részt vesz.
A közeljövőben egyébként egy térfigyelő kamera kihelyezését is tervezi az önkormányzat a Béke telepen. Ettől azt várják, hogy az illegális szemetet ide hordók száma jelentősen csökkenni fog.