Adományt gyűjt az Élelmiszerbank

Pénteken és szombaton tartós élelmiszert gyűjt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Országszerte 137 település 256 nagyáruházában fogadják az adományokat. Tavaly több mint 15 ezer csomagot tudtak összeállítani a rászorulóknak, idén is legalább ennyi családnak szeretnének örömet szerezni. Egerben a Rákóczi úton két üzletben és a plázában, a szupermarketben várják az önkéntesek a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket.

Tavaly a lakosság 93 tonna élelmiszert ajánlott fel egy hétvége alatt, így közel 15 ezer rászoruló családnak tudott segíteni a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Most hétvégén 256 nagyáruházban gyűjtenek. 3500 önkéntes segíti a munkát. Egész évben azon dolgoznak, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak megfelelő mennyiségű tartós élelmiszerhez, átvesznek vállalatoktól kereskedelmi forgalomba nem hozható élelmiszereket, benne vannak egy uniós élelmiszer-segély programban is. Év végén, karácsony előtt pedig a lakosság segítségét is kérik.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület nyolc éve működik. Alapítása óta 30 ezer tonna élelmiszert osztottak szét több mint félmillió rászorulónak összesen 12 milliárd forint értékben. Pénteken és szombaton három helyszínen gyűjtenek Egerben.