Közlekedési kérdőív

Az egri lakosság közel 1 százaléka töltötte ki az Életminőségért Alapítvány által összeállított közlekedési kérdőívet. A válaszok a város közlekedésfejlesztési koncepcióját is segítik majd. Az eredményeket a Civil Házban értékelték.

Huszonöt kérdésből álló kérdőívet tölthettek ki az egriek az utóbbi hónapokban. Az Életminőségért Alapítvány kérdéseit elektronikus formában és személyesen is megválaszolhatták a helyiek. Sokakat érdekelt a téma, a lakosság közel egy százaléka élt a lehetőséggel. Az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint hasznos ötletek is érkeztek.
A kerékpárút hálózat mellett Eger tömegközlekedéséről is kérdezett az alapítvány. A válaszadók jelentős része szerint például javítana a belvárosi közlekedés folyamatosságán, ha a buszpályaudvart máshová áthelyeznék át jelenlegi helyéről. A fórumon elhangzott, hogy a kitöltők kétharmada jogosítvánnyal is rendelkezik, így tudatos, értékelhető és a későbbi koncepcióba beépíthető válaszok születtek többségében. Az eredmények összegzése elkezdődött, tanulmány készül a kérdőív értékeléséből. Az alapítvány továbbra is várja a lakosság észrevételeit.