Belváros-rehabilitáció

A belváros-rehabilitációs program 25 elemből áll, összértéke 5,2 milliárd forint. Ezek közül a legnagyobb beruházás a Dobó térre és a hozzá kapcsolódó területek fejlesztésére vonatkozik. A 2,1 milliárd forintos beruházás kivitelezői szerződésnek aláírásakor hangsúlyozták, rövid az idő, a rendelkezésre álló 10 hónap alatt minden utcában, területen szinte egyszerre fognak dolgozni.

A város részéről Habis László polgármester az aláírás előtt elmondta, a rehabilitációs program legnagyobb és leglátványosabb eleme következik. Nem csak a Dobó tér, a maga több mint 7000 négyzetméteres területével, hanem másik három, a patakhoz, illetve a várhoz közel található közösségi tér, valamint a környező utcák, de a patakmeder egy része is megújul. A teljes terület meghaladja a 20 ezer négyzetmétert, a beruházás értéke 2,1 milliárd forint és a munkát 10 hónap alatt kell befejezni.
A kivitelezést elnyerő konzorcium nevében Nagy Gábor ügyvezető beszélt az előttük álló feladatokról. Decemberre átveszik a munkaterületet és még idén megkezdik a mélyebben fekvő közművek feltárását, valamint egy nagyobb szennyvízcsatorna átépítését. Ahogy ígérték, a karácsonyi időszakban nem akadályozzák az itt található üzletek forgalmát.
A kivitelezői szerződést a közbeszerzésen nyertes konzorciumban résztvevő három cég képviselői, valamint a város nevében Habis László polgármester írták alá. Mint elhangzott, arra törekednek, hogy munkájukkal elégedettek legyenek az egriek, amikor – várhatóan jövő októberben – átadják a megújult területet a városnak.