Labdarúgó NB III: Egri FC – Tiszaújváros 1-3

A Jászapáti elleni bajnoki, majd a Nyíregyházával lejátszott Magyar Kupa találkozó után ismét vereséget szenvedett az Egri FC együttese. A labdarúgó NB III. Keleti-csoport 13. fordulóban Egerben győzött két góllal a Tiszaújváros. Szombaton Ebesen szerepel a csapat.

A labdarúgó NB III. Keleti-csoport 13. fordulóban ismét vereséget szenvedett az Egri FC, ezúttal hazai pályán a Tiszaújvárostól. A meccs előtt, bemelegítés közben lesérült az egyik asszisztens, Takács Attila, ezért Karakónak csak egy segítője maradt. Az egriek egyre kevesebben vannak: sérülések és eltiltások miatt csak ifjúsági játékosok ültek a kispadon, Molnár Róbert nem is tudott cserélni a mérkőzésen. A 17. percben Kovács Péter bedobását követően röviden szabadítottak fel az egriek. Kovács Péter ezúttal lábbal ívelt keresztbe, Molnár László mellett nem volt védő, zavartalanul fejelhetett kapura, a labdát már csak besegíteni tudta Illyés, 1-0 a Tiszaújvárosnak. A második félidő 54. percében a labdát az egri kapu felé vezető Kerekesre senki sem lépett ki, így az újvárosiak 11-ese egy jól eltalált ballábas lövéssel már a második gólját szerezte csapatának. Négy perccel később gyors egri támadás bontakozott ki a bal szélen. Mikó beadására Háda érkezett a rövid oldalon, fejesére Hamar mozdulni sem tudott, 2-1. A 91. percben Borlean már a 16-oson belül elkaszálta Sápit, amiért Karakó egyből a 11-es pontra mutatott, plusz járt a sárga Borleannak. Lippai állt a labda mögé és nem hibázott. 3-1-re nyert a Tiszaújváros.
A forduló eredményei közül kiemelkedik a listavezető Létavértes veresége a Nyírbátortól, a Putnok győzelme idegenben a Hatvan ellen, de a REAC sikerére is kevesen fogadtak volna. A 14. Eger legközelebb Ebesen játszik, november 16-án, szombaton 13 órától.

NB III. Keleti-csoport, 13. forduló. 2013. november 9.
Egri FC – Termálfürdő FC Tiszaújváros 1–3 (0-1)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 120 néző. V.: Karakó Ferenc (Benkő Róbert)
Eger:Illyés – Borlean, Szabó R., Varga M., Mikó – Molnár T., Ablonczy, Haburcsák, Háda – Nagy T., Palcu. Technikai vezető: Molnár Róbert.
Tiszaújváros:Hamar – Subert, Nagy Cs., Fodor P., Török A. – Berecz, Lippai G., Kerekes, Molnár L. (Sápi, 85.) – Kovács P. (Polényi, 82.), Dávid Z. (Toplenszki, 93.). Edző: Koleszár György
Gólszerző: Molnár L. (0-1, 17.), Kerekes (0-2, 54.), Háda (1-2, 58.), Lippai G. (1-3 – 11-esből, 93.).
Sárga lap: Mikó (27.), Ablonczy (51.), Fodor (79.), Palcu (91.), Borlean (92.)

Az NB III. Keleti-csoport további eredményei:
FC Hatvan – Putnoki FC 1-2
Nyírbátori FC – Létavértes SC 97 3-2
Kazincbarcikai SC – Jászapáti FK 2-0
Egri FC – FC Tiszaújváros 1-3
Cigánd SE – Fortress Felsőtárkány 2-1
Hajdúböszörményi TE – Debreceni VSC-DEAC 0-1
Ferencvárosi TC II. – Veresegyház 1-1
Rákospalotai EAC – Ebes FC 3-2

Következik:
NB III. Keleti-csoport, 14. forduló
Ebesi FC (10.) – Egri FC (14.)
2013. november 16., szombat, 13:00. Ebes