Vihar Horton

Két kéményt lerombolt, tetőcserepeket sodort le, fákat tört ketté a szél a vasárnapi horti viharban. A Heves megyei katasztrófavédelemhez közel harminc lakossági bejelentés érkezett, ebből 14 helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. A vihar nyomait órákig takarították a lakosok.

Az egyedül élő Herczeg Istvánné meséli a tegnapi vihar következményeit. Lesöpörte a szél a ház tetőcserepeit, a könnyebb tárgyakat elrepítette az udvarról. A szomszéd ház kéményét le is rombolta. Az itt élő Bajtai Istvánnénak a kazánja is tönkrement, így ő egyelőre nem tud fűteni, a lányához kellett költöznie.
Kovács Jánosné udvarán a fenyőfát csavarta ki szinte a tőből a vihar.
Kerek Oszkár polgármester szerint ilyen vihart még nem láttak a hortiak. A pár perces szélvihar után az önkormányzat, a Horti Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelem munkatársai, a hatvani tűzoltók és a helyi lakosok órákig takarítottak.
A Heves megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 70-80 km/óra erősségű szél söpört át a község egy részén. A délután 4 óra tájban kezdődő vihar pár perc alatt söpört végig.
Antal Erika hozzátette: megyénk tűzoltóit még Gyöngyösre, hevesre, Noszvajra riasztották, személyi sérülés sehol nem történt. A károk becslése folyamatban van.