Állománygyűlés

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi, egri állománygyűlésén kinevezéseket és elismeréseket adtak át. Húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül szolgálati jelet kapott – többek között – Seres Tibor tűzoltó alezredes és Mérai Péter tűzoltó őrnagy.

Az október 23-i megemlékezést követően a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornoknak a jelenlétében hirdették ki a parancsokat. Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere 20 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül szolgálati jelet adományozott – többek között – Seres Tibor tűzoltó alezredesnek, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének és Mérai Péter tű. őrnagynak, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, akik az elismeréseket a budapesti, központi ünnepségen vehették át. Ezen kívül most hirdették ki a különböző előléptetéseket és kinevezéseket is. Csontos Ambrus parancsnok az állománygyűlésen kitért a Katasztrófavédelemben dolgozók idei munkájára is.
Mint elhangzott, a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok elmúlt évi állami irányítás alá vétele, a katasztrófavédelem, mint országos hatáskörű rendvédelmi szerv létrehozása mára már kialakult. A Katasztrófavédelem egyre inkább az a hatóság, amit minden irányból felhívnak, amiben megbíznak az emberek. Ennek megfelelően kell továbbra is dolgozni – mondta beszédében a parancsnok.