Rendezvények, fejlesztések

Több tudományos nagyrendezvény otthona lesz a közeljövőben az Eszterházy Károly Főiskola. Az intézmény eredményesen szerepel pályázatokon, segíti a hallgatók mobilitását és a sikeres pályaválasztást – derült ki a főiskola sajtótájékoztatóján.

Szász Kitti 2. évfolyamos, háromszoros freestyle világbajnok bemutatójával várták a sajtót a főiskolán. Ezzel vezették fel a „sportos” aktualitásokról szóló beszámolót: Szalay Gábor a „Sport a felsőoktatásban” című pályázatot ismertette, mely a szakemberképzést, a hallgatói aktivitást szolgálja. A 95 milliós támogatásból Sportirodát is létrehoznak.
Az egriek a sportszakos hallgatók találkozóján 6 arany, 6 ezüst és 5 bronzérmet szereztek különféle sportágakban.
A keresztféléves felvételit kizárólag levelező tagozaton hirdették meg, 16 szakra – tudatta Kalóné Szűcs Erzsébet, a Felvételi és Képzésszervezési Osztály vezetője.
Kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, november 15-ig, a ponthatárokat január végén hirdetik ki.
Verók Attila a „Könyvtárak ikonográfiája és díszítése a barokk és a klasszicizmus idején” című konferenciát ajánlotta a nyilvánosság figyelmébe. 3 nyelven a világ könyves szakmájának legnagyobb nevei tartanak előadásokat.
Novemberben országos neveléstudományi konferencia otthona lesz Eger. Mint Kis-Tóth Lajos Médiainformatikai Intézet vezetője elmondta: 500 résztvevőt várnak, hogy a „Régi és új tanulási környezetek” témájában meghallgassák hazai és külföldi professzorok előadásait. Virtuálisan egy erdélyi intézmény is bekapcsolódik a programba.
Az Erasmus program keretében eddig 600 egri diák tölthetett egy-egy félévet külföldön, a Campus Hungary hasonló feltételeket kínál a tapasztalatszerzésre, mondta el Novotny Ádám, a Hallgatói Mobilitás Iroda vezetője. Mindezek azt szolgálják, hogy a diákok minél több élménnyel, szakmai ismerettel gazdagodjanak.
A gyakorlóiskola továbbtanulást erősítő pályázata 30 millió forintos keretet biztosít arra, hogy segítsék a pályaválasztást, közölte Vincze-Pap Zita, a program koordinátora. Cél, hogy a fiatalok tudatos döntéseket tudjanak hozni, s tegyenek meg mindent azért, hogy a lehető leghatékonyabban készüljenek a jövőjükre.