Jobb kép- és hangminőség

Október 31-én megyénkben végleg felváltja a hagyományos analóg adást, a digitális földfelszíni sugárzás. Az átállás közvetlenül azokat érinti, akik jelenleg díjmentesen, hagyományos szoba- és tetőantennával nézik az analóg adást. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság arra figyelmeztet: senki ne várjon az utolsó pillanatig az átállással.

Sós István alpolgármester a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal tartott közös sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: Heves megye domborzati viszonyai különleges kihívás elé állította a szakembereket, de sikeresen megoldották a feladatot. Szilvásváradon egy új átjátszó adót helyeztek üzembe, így biztosítva a lehető legtöbb néző számára a digitális földfelszíni vételt. Kiemelte: akinek az átállás erejét meghaladó anyagi terhet jelent szociális támogatást kérhet.
Az október 31-i technológiai váltás után még 30 napig igényelhető a támogatás a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól. A szervezet kommunikációs igazgatója azt hangsúlyozta: senki ne várjon az utolsó pillanatig az igényléssel és az átállással, hiszen az ingyenes digitális földfelszíni vétel már most is elérhető. Heves Megyében 4700 háztartásban már befejezték a szerelési munkákat.