Eger War – crossfit verseny

Crossfit versenyt rendeztek Egerben. Versenyzők, szurkolók több városból, Miskolcról és Zalaegerszegről is jöttek. Cél volt az is, hogy ezt a viszonylag új edzésmódszert, az ezzel elérhető eredményeket megmutassák az érdeklődőknek.

Erő, kitartás, állóképesség, ügyesség, hajlékonyság és pontosság – mindez szükséges ahhoz, hogy valaki egy crossfit versenyen induljon. No meg persze előtte sok edzés. A crossfit versenyen a legfittebb embert keresik. Az edzők azt mondják: ezek a sportolók bármilyen körülmények között megállják a helyüket. A feladatokra nem nagyon tudnak előre készülni, az utolsó feladatot például a helyszínen hirdették ki.
Súlyzók, tárcsák, medicinlabdák, tornászgyűrűk – ezek mind a verseny eszközei. Versenyszám volt például a lábemelés a rúdhoz, az ölből felvétel, a kézenállásban tartás, a gyűrűn tolódzkodás – ez utóbbi kettőt három-három percig. Az egri versenyre 47-en jelentkeztek, köztük tíz egri. Egyébként a városban már több mint száz crossfit-megszállott van. Több városból, még Zalaegerszegről is érkeztek versenyzők és szurkolók.