Rossz idő, jó bor

A tavaszi fagy és a későbbi csapadékhiány megviselte a szőlőfajtákat. Az utóbbi hetekben lehullott csapadék csak a kései érésű fajtáknak kedvezett. Az idei szüretre leginkább a minőségi termés, mint a nagy mennyiség jellemző.

A blauburgert szüretelik ebben az egri szőlőben. Bár a termés szép, a tavaszi hideg, majd az aszályos idő összességében nem kedvezett a szőlőfajtáknak.
A terméskorlátozást alkalmazó pincészetekben várhatóan így is nagyon jó minőségű bort tudnak előállítani a leszüretelt termésből. Az utóbbi hetekben lehullott csapadék már inkább a kései érésű szőlőfajtáknak kedvezett.
Ezeken a tőkéken két héttel tovább hagyták rajta a szőlőt, hogy zamatosabb legyen a termés. A pincészet vezetője szerint hektáronként nyolc tonnányi szőlővel számolhatnak idén.