Kormányhivatali videokonferencia

Az ország hét különböző helyszínéről jelentkeztek be kormányhivatalok képviselői azon a videokonferencián, melyen a közigazgatás átalakításával kapcsolatban osztották meg tapasztalataikat. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett konferenciát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg, majd Egerből Horváth László kormánymegbízott értékelte a Heves Megyei Kormányhivatal munkáját.

Budapestről, Szegedről, Debrecenből, Pécsről, Veszprémből, Szombathelyről és Egerből jelentkeztek be és mondták el a szervezetátalakítással kapcsolatos tapasztalataikat a kormányhivatalok és hozzájuk tartozó járási hivatalok vezetői. A videokonferenciát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg, mint mondta: az átalakítás célja az, hogy egységes legyen az államigazgatás. Hozzátette: Magyarországot referenciaként emlegetik, a magyar közigazgatási reform már példaértékűvé vált külföldön.
Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője úgy fogalmazott a konferencia előtt: célegyenesbe fordult a közigazgatás átalakítása, érdemes összegezni a tapasztalatokat. Történelmi léptékűnek nevezte a folyamatot, kiemelte például az államigazgatási szervek integrációját, a járási rendszer kiépítését, a kormányablakok működését. Mint mondta, ez a konferencia alkalmas arra, hogy átlássák: hol tart a folyamat, hol tart a többi megye.
A konferenciát a hét helyszínen több mint hatszáz hivatalnok követte figyelemmel, de a világhálón mindenki számára elérhető volt.