VI. Sherpa Rally

Az idei, sorrendben hatodik Sherpa Rallyn, Magyarország egyetlen teherhordó versenyén ezúttal a zordabb időjárásból kaptak ízelítőt a benevezett versenyzők. Az eső ellenére a férfiaknál 17-en, míg a nőknél 7-en álltak rajthoz. Mindkét kategóriában címvédés történt.

Eredetileg augusztus 31. lett volna az esemény időpontja, de a szervezők az ausztriai Dolmitenmann versenyen indultak, így két héttel csúszott a sherpa rally. Az időjárást nem lehet programozni. Előtte és utána is jó idő volt, csak szombaton, szeptember 14-én áztatta végig a környéket a csendes őszi eső.
A tömegrajt után szokás szerint gyorsan elvált egymástól a 20 és a 60 kg-osok mezőnye, vagyis a nők és a férfiak. A nőknél Czibók Ágnes (71) még a tavalyi idejénél is jobbat ment, pedig akkor nem esett az eső. A harmadszor győzedelmeskedő címvédő ideje 32 perc 15 másodperc volt.
Második lett az eddig az Eged-hegyi futóversenyeken feltűnő gyöngyösi futó, Fehér Enikő, a harmadik helyet pedig az egri Feledy Ilona szerezte meg.
A férfiaknál is címvédés történt. A fővárosi Kiss Norbert 55 perc 8 másodperc alatt ért fel a csúcsra. Tavaly 46 perc alatt sikerült a 4 kilométeres, 300 méter szintkülönbséget tartalmazó távot teljesíteni.
Második a miskolci Erdei Attila, harmadik az egri Hegyi László. A férfiaknál tizenöten, míg a nőknél heten teljesítették a távot.