Turisztikai konzultáció Egerszalókon

Helyi szállodák, panziók magánszállások tulajdonosai találkoztak csütörtökön Egerszalókon. Az Eger Térsége TDM Egyesület azért hívta össze a szakembereket, hogy új turistacsalogató ajánlatokat, utazási csomagokat készítsenek. Céljuk, hogy növeljék a vendégéjszakák számát. Az esemény része az “Egri Térségi Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület Fejlesztése” című pályázatnak.

Az Eger Térsége TDM Egyesület azért jött létre 2009-ben, hogy a régió szállásadóival, vendéglátóival és programszervezőivel közösen fellendítsék az idegenforgalmat. Három éve erre a célra száztizenhárom millió forint uniós támogatást nyertek. A három év alatt oktatásokat szerveztek, szakmai tanulmányokat készítettek, érintőképernyős turisztikai információs pultokat helyeztek ki nyolc településen és elindítottak egy honlapot is “Csillagvidék” néven. Legutóbb az egyesület az egerszalóki turisztikai szakemberekkel konzultált, és olyan utazási csomagokat állítottak össze, amelyekben a szálláshoz színvonalas program is jár, például strandbelépő, múzeumlátogatás, kirándulás, borkóstoló.
Az ötletet más TDM egyesületek is hasznosnak tartják. Az ajánlatokról a turisták a weblapon tájékozódhatnak, jelenleg 380 szálláshely közül válogathatnak.