Fidesz: Négy feladatra 638 millió Heves megyébe

Tizenhétmilliárd forint többletfinanszírozást kaptak a települések, ebből Heves megyébe 638 millió jutott – erről dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere számolt be a Fidesz sajtótájékoztatóján. Herman István, a Heves Megyei Közgyűlés kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke arra hívta fel a figyelmet: működést megőrző támogatást is kérhetnek az önkormányzatok, ezt szeptember 30-ig tehetik meg.

Ezermilliárdot vont el az önkormányzatoktól a Gyurcsány-Bajnai-kormány, 2010 végére csaknem ellehetetlenültek a települések – mondta Herman István, a Heves Megyei Közgyűlés kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke. Szerinte ez indokolta azt, hogy a Fidesz azonnal lépett, és kiváltotta az önkormányzatokat a hitelcsapdából.
Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere azt mondta: saját bőrükön érzik a kormányzati intézkedések hatását, lélegzetvételhez jutottak. Azt hangsúlyozta: most először történt, hogy megkérdezték az önkormányzatokat, és a kormány komolyan is vette a visszajelzéseket. Most négy feladatra 17 milliárd többletfinanszírozást kaptak a települések, ebből 638 millió jutott Heves megyébe. Herman István kiemelte: az önkormányzatoknak lehetőségük van működésüket megőrző kiegészítő támogatást kérni, ezt szeptember 30-áig tehetik meg. A felsőtárkányi polgármester úgy látja: az adósságszolgálat helyett a források célszerű felhasználására koncentrálhatnak az önkormányzatok.