Szakképzés és továbbképzés

Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami cége is részt vesz abban a kiemelt programban, amely alapvető szakmai képzésekkel segíti a hátrányos helyzetű dolgozók elhelyezkedését a munkaerőpiacon. Az Új Széchenyi Terv keretében 4,7 milliárd forintból elindított REHABILITÁCIÓ – ÉRTÉK – VÁLTOZÁS program eredményeiről Mezőkövesden tartottak tájékoztatót.

A meghívott vendégek is meggyőződhettek arról, hogy Mezőkövesden, az állami tulajdonú FŐKEFE Nonprofit Kft. papíripari telephelyén exportminőségű termékeket állítanak elő az itt dolgozók. A REHABILITÁCIÓ – ÉRTÉK – VÁLTOZÁS, vagyis a RÉV-program három állami cég bevonásával indult annak érdekében, hogy az ott foglalkoztatott megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal elő dolgozók szakképzésekben és továbbképzésekben részesüljenek.
Mint elhangzott, ezen a területen az elmúlt három év alatt 10 ezerrel növekedett a foglalkoztatás. Tállai András, a belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kiemelte, a kormány segíti a munka nélkül maradt embereket.
A program országosan 80 helyszínen, 5000 ember készségfelmérésével és 3000 képzésével jövő év április végén zárul.
Mezőkövesden a FŐKEFE Nonprofit Kft. helyi telephelyén jelenleg 29 megváltozott munkaképességű ember képzése folyik, de hamarosan további 15-t vonnak be a fejlesztőprogramba. A pályázati forrásnak köszönhetően a képzés mellett – 13 millió forintból – épület felújításra is volt lehetőség Mezőkövesden.