Tehetség a tehetségért

Hat héten át, közel hatszáz hátrányos helyzetű gyermek táborozhatott Kerecsenden a nyár folyamán. Tehetséges fiatalok vettek részt az ingyenes készségfejlesztő és közösségépítő foglalkozásokon. A táborban tanultakat gálán mutatták be a gyerekek.

Megtelt a Körcsarnok lelátója a Tehetség a tehetségért sport – és művészeti gálára. Közös műsor zárta le az ELEFAN Egyesület hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett nyári táborait. Az egyesület hat héten át, több turnusban vállalta tehetséges, ám nehéz sorsú fiatalok nyári táboroztatását.
A gyerekekkel foglalkozó pedagógusok ajánlásával vehettek részt a kerecsendi táborban a fiatalok. Sportban és a művészet terén is fejleszthették tehetségüket. A táborban sikeres sportolóktól tanulhattak ökölvívást is a gyerekek. A szervezésben a nép asztalosaként ismert Rostás Árpád is segítette az egyesületet.
Többféle foglalkozás közül is választhattak a táborozók. A bábozás, a varrás és a tánc bizonyultak a legnépszerűbbeknek.
A varrás elsősorban a lányokat vonzotta. Az elkészült munkákat a gálán divatbemutatón mutatták be, ehhez külön koreográfiát is tanultak.
A szervezők a legügyesebb fiatalokat visszavárják később is. Egy tehetséggondozó programot indít jövőre az egyesület, ahol szintén hátrányos helyzetű gyerekek kapnak lehetőséget a fejlődésre.