Víz alatti hoki vb: a helyosztók jönnek

Csütörtökön délelőtt zárul a víz alatti hoki világbajnokság csoportköre. A helyosztók után a bronzmérkőzéseket és a döntőket szombaton játsszák a csapatok. Ezeket a találkozókat a Bitskey uszodában rendezik.

A csoportmeccsek zárása előtt egy fordulóval kezd kialakulni az egyes korosztályokban a felsőház, vagyis a döntőre esélyes csapatok névsora. A felnőtteknél, a férfiaknál az A-csoportban a világbajnoki címvédő Ausztrália a franciáktól elszenvedett vereség mellett még két döntetlent is játszott. A franciák viszont hibátlanok. A másik csoportban sok a döntetlen, így a törökök, a kolumbiaiak és a dél-afrikaiak még esélyesek a csoportgyőzelemre.
A nőknél az A-csoportban egyértelmű a helyzet: Nagy-Britannia magabiztosan menetel előre, mint ahogy a B-csoportban Új-Zéland.
A magyar férfi csapat egyszer győzött, 3-2-re Kanada ellen. A nőknek még nem sikerült pontot szerezniük.
– Azt hiszem, ez egy jól szervezett világbajnokság. Hogy miért? Azért mert hét év után most együtt játszhat minden korosztály: a fiatalok, a felnőttek, a szeniorok úgy a nőknél, mint a férfiaknál. Igazi világbajnokság lett így, hiszen mindenki együtt van ezen a vb-n – vont mérleget az eddigiekből a világszövetség hoki bizottságának elnöke, Thomas de Trébons.
Az egyes korcsoportokban a helyosztók csütörtökön fél 11-től kezdődnek. Szombaton reggel 8:30-tól a bronzmérkőzéseket, míg délután fél 1-től a döntőket játsszák a Bitskey uszodában kijelölt két pályán.