Paragility pályát építtetett a Round Table

Paragility pályát építtetett a Round Table Hungary 3-as, egri asztala. Karácsony előtt, a Maci akción közel 740 ezer forintot gyűjtöttek erre a célra. A pályát a Mondjunk Mancsot! Terápiás és Segítőkutyás Közhasznú Egyesület kapta, ép és fogyatékkal élő gyerekek fejlesztésére használják majd. A terápiás kutyákkal foglalkozó szakemberek azt mondják: itt fejleszthető a figyelem, megtanulható az együttműködés.

Háromszereplős a játék: szükség van kutyára, kiképzőre és gyerekre. Na, meg egy pályára. Eddig ez hiányzott. Most a Maci akció bevételéből készíttette el a Round Table 3-as asztala a paragility-agility pályát. Ezzel támogatták a Mondjunk Mancsot! Terápiás és Segítőkutyás Közhasznú Egyesületet. Közel 740 ezer forintot gyűjtöttek össze karácsony előtt. Palánk, szlalompálya, kúszó, standardugró, palló, hinta – egy komplett agility pálya készült el Eger külterületén.
Az egyesület egyébként idősekkel, autistákkal, értelmileg akadályozottakkal, fogyatékkal élőkkel tart kapcsolatot, terápiás kutyáikkal járnak ovisokhoz, a kórház több osztályára. Jelenleg hét vizsgázott és három tanuló terápiás kutyájuk van. A segítőkutya-kiképző kiemeli azt is: fontos az együttműködés öröme, az, hogy a kutya feltétel nélkül együttműködik velük. Figyelmet is tudnak vele fejleszteni, hiszen a gyereknek figyelnie kell a kutya mozdulatait. Nem csak sérültekkel, ép gyerekekkel is szeretnének dolgozni, tervezik, hogy iskolákban is tartanak ilyen foglalkozásokat.