Természetesen anyatejjel

Tanácsadással, zenés, játékos foglalkozással, játszóházzal, babamasszázzsal várták az érdeklődőket a Balassi Bálint Általános Tagiskolában. Az anyatej világnapjához kapcsolódva a szoptatás fontosságára hívták fel az anyukák és a kismamák figyelmét az egri védőnők. Szó esett a bölcsődébe szoktatás módszereiről és időpontjáról, valamint a korai fejlesztés jelentőségéről is.

1993 óta augusztus elseje az anyatej világnapja, a hónap első hete pedig a szoptatás világhete. Ebből az alkalomból kisgyermekek és anyukáik népesítették be ma délelőtt a Balassi Bálint Általános Tagiskolát. A résztvevők szerint a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba táplálásának, így egyre többen, és hosszabb ideig táplálják anyatejjel a gyermeküket.
A szakemberek szerint fontos, hogy az édesanyák megfelelő információk birtokában felkészüljenek a szoptatásra.
Az anyatej a csecsemő számára a legideálisabb összetevőket tartalmazza, szerepét egyetlen tápszer- és bébiétel sem helyettesíti.
Habis László polgármester elmondta: az önkormányzat szívén viseli a fiatal családok támogatását. Ezt bizonyítja, hogy növekedett a bölcsődei férőhelyek száma a Lajosvárosban, hamarosan megújul három bölcsőde és a garzonházat is felújítják. A rendezvényen amíg az anyák szoptatási tanácsokat kaptak, a gyerekek a játszóházban tölthették az időt.