Indul az évad a színházban

A reményt kell közvetíteniük az új évad előadásainak-hangsúlyozta Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója a társulat évadnyitó ülésén. Az előadások többsége a könnyedebb műfajt képviseli: musicaleket és vígjátékokat is láthat majd a közönség.

A nyáron végzett munka értékelésével nyitotta meg a Gárdonyi Géza Színház társulati ülését Blaskó Balázs, a színház igazgatója. Mint mondta, a GG Tánc Eger sikeresen szerepelt a miskolci operafesztiválon és Szarvason, a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválján. Utóbbin a legjobb koreográfiáért járó díjat Topolánszky Tamás kapta a a Moulin Rouge című darabért.
Az induló évad kapcsán Blaskó Balázs hangsúlyozta: az előadásoknak, legyen az zenés vígjáték, musical, vagy táncjáték, a reményt kell közvetíteniük.
Dr. Palotai Zsuzsanna, az önkormányzat Humán Szolgáltatási Irodájának vezetője hangsúlyozta: nagyon jó az együttműködés az önkormányzat, az EKVI és a színház között, és bízik abban, hogy ez a jövőben még jobb lesz. A társulatban történt változások kapcsán két művész távozását jelentette be: Venczel Valentin megpályázta az Újvidéki Színház igazgatói posztját, Kascsák Dóra pedig külföldre megy. Helyette az első bemutatón, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabban Trokán Annát láthatjuk.
Az évadban névadója előtt is tiszteleg a színház: bemutatják Gárdonyi Géza Annuska című művét. Az első nagyszínpadi bemutató Képzelt riport lesz október 4-én, a darabot Bal József rendezi.