SBS Eger-Eszterházy: felkészülés az új szezonra

A férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő SBS Eger-Eszterházy együttesénél komolyan gondolják a feljutást. A volt válogatott szövetségi kapitány, Csík János irányítja a munkát. A hét érkező között válogatott, NB I-es rutinnal rendelkező játékosok érkeztek. Augusztusban több felkészülési mérkőzést játszanak. Hazai pályán először a szlovák utánpótlás válogatott ellen láthatták az egriek az új csapatot.

Csík János korábban, szakmai tanácsadóként már dolgozott Egerben, de most a szezon kezdettől övé a karmesteri pálca. A zenei hasonlatnál maradva: olyan „zenészeket” sikerült megnyerni az együttesbe, akikkel komoly célokat, a feljutást is meg lehet célozni. Öten távoztak, heten érkeztek. Hazai pályán először a szlovák U20-as válogatott ellen lépett pályára az átalakult egri csapat. A félidőben 15-9-re vezettek az egriek, a végén 28-21-re nyert Csík János csapata. A hónap vége igen sűrű lesz: kétszer játszanak az NB I-es Váccal, majd a Gyöngyös és a Mezőkövesd következik. A hónap a törökszentmiklósi tornával zárul.
Az új igazolások közül a szlovák válogatott, volt Pick Szeged játékos, Szabó Péter az NB I-es Gyöngyöstől érkezett, mint házi gólkirály. Ezen a meccsen öt gólt lőtt
Szabóból most kettő is van az Egernél, mivel Balassagyarmatról az irányító Szabó Tamás is elfogadta az egriek ajánlatát. A szlovákok ellen hat találatig jutott.
Új igazolás még az átlövő Pánczél Zoltán és a kapus Kőrizs István, mindkettő a Balmazújvárostól. A beállós Kocsis Csaba Tatabányáról, a szélsők közül Pálos Gábor az FTC-től, Zalai László pedig a Százhalombattától érkezett. Az első tétmeccs szeptember 11-én a Magyar Kupa első fordulóban az NB II-es Nyírbátor ellen lesz, idegenben, az első bajnoki pedig szeptember 15-én Ózdon.

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés
SBS Eger-Eszterházy SzSE – Szlovákia U20 28-21 (15-9)
Eger, Eszterházy Csarnok, 2013. augusztus 17.
Eger: Kőrizs – Pálos 2, Kiss G. 1, Szabó P. 5 (1/0), Padla 4, Zalai 4, Kocsis 1. Cserék: Pereverzia (kapus), Lezák 1, Pánczél 2, Szabó T. 6 (2/2), Nyeste 1, Menyhárt 1, Szilágyi, Terenyei Á. Edző Csík János
Szlovákia U20: Vernarský – Wilga 2 (1/0), Urban 5 (3/2), Drobňák 1, Šterbinský 1, Tobiaš 1, Páleš 3. Cserék: Leško (kapus) – Juško 2, Boris 2, Tribus, Franta 1, Dujčák 1, Michniewicz 2. Edzők: Stanislav Kolpak, Marek Gernát

Következő edzőmérkőzések:
augusztus 19.: SBS Eger-Eszterházy SzSE – Dabas VSE KC (NB I/B Nyugat) 29-29
Augusztus 22., csütörtök: SBS Eger-Eszterházy SzSE – Váci KSE (NB I) délelőtt és délután
Augusztus 27., kedd: B.Braun-Gyöngyös (NB I) – SBS Eger-Eszterházy SzSE
Augusztus 29., csütörtök: Mezőkövesdi KC (NB I) – SBS Eger-Eszterházy SzSE
Augusztus 31., szombat: Claas Kupa 2013 Törökszentmiklós (Claas Törökszentmiklósi KE – NB I/B Kelet, Kőnig-Trade-Balmazújváros – NB I/B Kelet)

Távozók:
Juhász Károly (Balatonfüredi KSE – NB I)
Juhász Zoltán (Nyíregyháza – NB I/B)
Kuzman, Milan (Pler Budapest – NB I)
Mazák Lajos (Várpalotai Bányász SK – NB I/B)
Vojkovics István – ?

Érkezők:
Szabó Péter (B.Braun-Gyöngyös – NB I)
Szabó Tamás (Balassagyarmati Kábel SE – NB I/B)
Kocsis Csaba (Tatabánya KC – NB I)
Menyhárt Máté (Csurgói KK – NB I /a főiskolára jelentkezett/)
Pálos Gábor (FTC-Pler – NB I)
Pánczél Zoltán (Kőnig-Trade-Balmazújváros – NB I/B)
Kőrizs István (Kőnig-Trade-Balmazújváros – NB I/B)
Zalai László (Százhalombattai KE – NB I/B)