Serdülő Úszó OB: minden éremből egy

Az egri serdülő úszó országos bajnokság második napján ismét négy döntőben szerepelt hazai versenyző. Szeivolt Melinda 200 mellen ranglista első idővel második bajnoki címét szerezte. Szilvási Gréta 100 méter pillangón nagy hajrával, két tized másodperccel csúszott le a dobogó legfelső fokáról, így második lett. A 4×200-as lány gyorsváltó harmadik helyen zárt.

Az Egri Úszó Klub tagjai most is négy versenyszámban jutottak be a döntőbe. A 200 méteres lány gyorsúszás selejtezőjéből Vályi Vanda a negyedik helyről került be, így a hatos pályán úszott. A döntőben egy másodpercet javított addigi legjobb idején, de ez az ötödik – egyébként pontszerző – helyre (2:08,31) volt elég.
A 100 méteres lány pillangóúszás délelőtti előfutama az egri Szilvási Grétának sikerült a legjobban, így a négyes pályáról várhatta a döntő rajtját. A mellette, az ötösön úszó ferencvárosi Felkai Boglárka jobban kapta el az első ötvenet, Szilvási hajrája későn jött. Mindketten az addigi ranglista vezető időn belül úsztak, de Felkai 24 századdal megelőzte Szilvásit (1:03,59). Az Egri Úszó Klub sportolója másodikként csapott a célba.
A 200 méteres lány mellúszás döntője hamar eldőlt. Az egri Szeivolt Melinda a csütörtöki 100 mell után ezt a versenyszámot is nagy fölénnyel nyerte, ráadásul ideje 8 század másodperccel jobb volt, mint Török Eszteré, aki a korosztályos ranglista csúcsot a hollandiai ifjúsági olimpiai fesztiválon úszta. Az idei új korosztályos csúcs: 2:36,86 másodperc.
A 4×200-as lány gyorsváltóban az egriek Szilvási Gréta, Nagy Natália, Szeivolt Melinda, Vályi Vanda összetételű csapata Vályi Vanda nagy hajrájával a Kőbánya és a Jövő SC mögött a harmadik helyen zárt (8:59,99). Két nap után 3 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel az éremtáblázat harmadik helyén áll az Egri Úszó Klub.