Serdülő Úszó OB Egerben

Az idei korosztályos úszó bajnokságok sorozata Egerben, a serdülők versengésével zárul. A csütörtöktől szombatig tartó eseménynek a Bitskey uszoda ad majd otthont. Az Egri Úszó Klub az egy héttel korábban, Miskolcon rendezett gyermek országos bajnoksághoz hasonló létszámban indít majd csapatot.

Egy évvel korábban Hódmezővásárhelyen rendezték a serdülő OB-t. Akkor egy ötödik hely volt a legjobb egri eredmény. Most mindenki jobb eredményt vár a hazai versenyzőktől, annál is inkább, mert a korábban a gyermek korosztályban jó eredményeket elérők most egyel feljebb is bizonyíthatnak. A serdülő OB-n is várhatóan 12-14 egri versenyző indul. Többségüket Pohl Anette készíti fel. A vezetőedző is a gyermek OB-hoz hasonló eredményt vár az itt szereplő egri csapattól.
Ebben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 200 méteren vegyesen győztes Szilvási Gréta, valamint mellúszásban Szeivolt Melinda és a női vegyes és gyorsváltó további tagjai tehetnek majd a legtöbbet. A program csütörtöktől szombatig hasonló módon alakul, vagyis délelőtt 9-től előfutamok, délután 16:30-tól pedig a döntők következnek. A pontos program és a résztvevők pályabeosztása interneten is követhető. A belépés mindhárom nap ingyenes a Bitskey uszodába.