Európa-bajnokságra utaztak a maklári kötelesek

Dániába utaztak a Maklári Lenksysteme Sport Klub kötélugrói. Tizenhatan mentek összesen, négy csapat, tíz egyéni versenyző indul az Európa-bajnokságon és a korosztályos EB-n.

A legfontosabb eszköz nem látszik a képen, olyan gyorsan hajtják a maklári lányok. Ez az ugrókötél. Persze nem arra kell gondolni, amivel mindenki játszott óvodás korában. Speciális, gyorsaságihoz való sporteszközről van szó. Gyorsasági, duplaköteles, szabadon választott gyakorlat – a Maklári Lenksysteme Sport Klub kötélugrói minden versenyszámban, egyéniben és csapatban is indulnak a dániai Európa-bajnokságon. A verseny 26-án kezdődik, 28-án ér véget. Tizenhatan utaztak, négy csapat indul a versenyen, tízen pedig egyéniben is megmérkőznek Európa legjobbjaival. Három válogatóversenyen szereztek jogot az indulásra.
Az Európa-bajnokságon a 15 év fölötti csapat indul, a többiek korosztályos EB-n versenyeznek. Az indulás előtti este a szülőknek mutatták meg, mit tudnak. Kovácsné Farkas Zsuzsa, a klub vezetője azt mondta: amikor más gyerekeknek kezdődik a vakáció, nekik a munka. Keményen dolgoztak, napi két edzésen készültek fel a versenyzők az EB-re. Az eredmény majd kiderül; az edző azt mondta: nyerni menne Dániába.