Élmény is lehet a matematika

Közelebb hozni a matematikát a gyerekekhez – ez volt a szándéka az Eszterházy Károly Főiskola családi napjának, ahol az élményközpontú matematikaoktatást helyezték a középpontba. A Líceum előtt és a Kepes Központban zajló programokon logikai játékokkal, ördöglakatokkal, játékos kísérletekkel várták a családokat.

Ördöglakatokkal, különböző színes logikai játékokkal várták a családokat hétvégén az Eszterházy Károly Főiskola által szervezett művészeti-tudományos családi napon. A szervezők célja: játékos módszerekkel közelebb hozni a gyerekekhez a matematikát.
A családi nap programjait az idén ötéves ÉlményMűhellyel közösen hívta életre a főiskola. Az ÉlményMűhely a művészet és matematika kapcsolatát játékos módszerekkel mutatja be.
A szervezők többféle workshoppal várták az érdeklődőket, akik többek között felépíthették a brüsszeli Atomium szobor ember nagyságú modelljét. A Kepes Központban amerikai és holland matematikusok mutatták meg kísérleteiket. Kiállítás nyílt Hogy tetszik a paleolitikus Op-Art? Címmel, de az idelátogatók bepillantást nyerhettek a labirintusépítés matematikai alapjaiba is, és megépíthették faelemekből a Leonardo kupolát. A családi nap a főiskola kéthetes nyári egyetemének egyik programja volt. Az I. „Kepes György” Európai Nyári Egyetemet pályázati forrásból valósította meg a főiskola.