Egerek a lakásban

Egerek lepték el a Rákóczi út egyik társasházát. Az ott lakók hónapok óta küzdenek a rágcsálókkal. Irtást kértek, de már saját maguk is tettek ki egérmérget, mégsem tűntek el a kártevők. Attól félnek, az egerek betegségeket terjesztenek, már az ÁNTSZ-hez is fordultak.

Pénz Gáborné úgy gondolja egerek rágták meg a könyveit. A nyomokat több holmiján is felfedezte.
Egérrágta nyomok láthatók a szekrényekben, a dobozokon, szinte az egész lakásban. Pénz Gáborné azt mondja: öt hónappal ezelőtt jelentek meg az egerek. Először csak a spejzben talált nyomokat, később a lakás többi részében is. A 29 lakásos társasház felében észlelték a lakók a rágcsálókat.
Több helyre tettek ki egérmérget, központi irtást is kértek, de semmi sem vezetett eredményre. Mielőbbi megoldást szeretnének, mert attól félnek, hogy az egerek betegségeket terjesztenek.
Az egérirtásról megkérdeztük a lakásszövetkezetet is. Ők azt állítják: az egész épületre megrendelték a rágcsálómentesítést, de nem tudták mindenhol elvégezni, mert sok lakásba nem engedték be az irtást végzőket. Ha sorozatosan sikertelen az irtás a tisztifőorvos bírságolhat. Magánszemélyeknél ez 500 ezer, a lakásszövetkezet esetében pedig 1 millió forint is lehet.
Egerben egyébként évente kétszer végeznek központi rágcsálóirtást. Ha a lakók egereket vagy azok nyomait észlelik a lakásban, a házmester vagy a lakásszövetkezet felé kell jelezniük a problémát.