III. Országos Bárzenész Találkozó

Újra találkoznak a bárzene képviselői Egerben. Az idén már három napos programot a szakma képviselőinek fellépése, a Trilla elnevezésű zenei verseny és annak gálája, valamint szakmai előadások színesítik.

A Széchenyi utcán zenéltek a III. Országos Bárzenész Találkozó résztvevői a program megnyitóján. A helyszínre azért esett a választás, hogy a belvárosban sétáló közönség is ízelítőt kapjon az élőzenéből -mondta Gonda László, a program főszervezője. A három napos találkozó az élő, hangszeres zene értékére szeretné felhívni a figyelmet.
A találkozón megrendezik a Trilla elnevezésű zenei versenyt is az egri bevásárlóközpontban, a versenyre közel hetvenen jelentkeztek. A tehetségkutató verseny egyik zsűritagja, Esze Jenő zongoraművész és zenetanár szerint a program is azok számára biztosít bemutatkozási lehetőséget, akiknek fontos az élő, hangszeres zene, és zenei tanulmányokkal is rendelkeznek.
Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és az Egri Zenészek Egyesülete által szervezett bárzenész találkozón a verseny mellett szakmai előadásokat és gálaműsort is láthat a közönség.