Mobilbarangolás Eger belvárosában

A térség turisztikai vonzerejének és a vendégéjszakák számának növelése érdekében informatikai fejlesztéseket valósított meg az Eger Térsége TDM Egyesület. A korszerűsítésekről a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában számoltak be a turisztikai szakemberek.

Az Eger Térsége TDM Egyesület az egri, az egerszalóki és a mezőkövesdi önkormányzat kezdeményezésére jött létre 2009 novemberében. Tényleges tevékenységét 2010 tavaszán kezdte meg. Jelenleg 19 taggal működik. Feladatuk, hogy összehangolják a helyi szolgáltatók, önkormányzatok, szakmai és civil szervezetek munkáját, szolgáltatásaikat turisztikai termékekké alakítsák. Jelenleg 113 millió forintos projektet valósítanak meg, melyből 96 milliót pályázati támogatással nyertek el. Ennek részeként számítástechnikai eszközöket szereztek be, oktatásokat szervezetek, szakmai tanulmányokat készítettek. Önálló arculatot dolgoztak ki, a térséget „Csillagvidék” néven népszerűsítik. Honlapjukon 380 szálláshely közül válogathatnak a turisták.
Szabolcs Zoltán egy egyedülálló, okostelefonra telepíthető applikációt ismertetett meg az érdeklődőkkel, amely idegenvezetőként végigvezeti a vendégeket Eger legfontosabb nevezetességein. A látnivalókról hangos szöveg ad tájékoztatást, melyet képek is kiegészítenek.
Az új városnéző mobilalkalmazásra a szálláshelyeken ill. a turisztikai információs pontokon elhelyezett szórólapok hívják fel a turisták figyelmét.