Eszterházy 250

Jubileumi ünnepségen zárták az Eszterházy évet a főiskolán. A Líceum történetét bemutató kötetet jelentetett meg az intézmény és egy Eszterházy Károly munkásságát bemutató kiállítás is megnyílt a kettős jubileumon.

A 250 éve Egerbe érkezett Eszterházy Károlyra emlékeztek az elmúlt évben a főiskolán. A kettős jubileumi év zárásán elhangzott: a névadóhoz kapcsolódva számos programot szerveztek idén hallgatóknak és helyieknek egyaránt.
Hauser Zoltán az évzáró ünnepségen köszönt el kollégáitól is. Azt mondta: a főiskola közösségére mindig mint családra tekintett. Hasonló sikereket kívánt utódja, Liptai Kálmán munkájához is. Hallgatói és főiskolai elismeréseket is átadtak az ünnepségen. Kiemelkedő tanulmányi, kulturális, közösségi érdemeket díjaztak és átadták az Eszterházy Emlékérmeket is. Az Eszterházy év kezdetével ezen túl komoly kutatómunka is kezdődött. Több kötet is megjelent Eszterházyról, a Líceum történetét pedig több mint ötszáz oldalon dolgozták fel a szerzők.
A Főegyházmegyei Könyvtárban megnyílt az Eszterházy kiállítás is, amely a névadó munkásságát mutatja be. Az évet közösen zárták a főiskola dolgozói a Líceum udvarán.