Babszem Jankó 15

Tizenötödik születésnapját ünnepelte a Babszem Jankó Gyermekszínház. A társulat tagjai, akik saját bevallásuk szerint a gyermekek nyelvén tolmácsolják a színdarabokat, gálavacsorára hívták az intézmény barátait, támogatóit. Baráth Zoltán a színház művészeti vezetője és színésze nemcsak az évadot értékelte, egy rendhagyó prezentációban megemlékezett a színház tizenöt éves történetéről is.

A társulat tizenöt éve készít mesejátékokat és zenés foglalkoztató műsorokat óvodás és kisiskolás gyermekek részére. Előadásaikon mindig bevonják az apró nézőket a színpadi eseményekbe.
Baráth Zoltán az intézmény művészeti vezetője, színésze szerint sikerük titka talán az, hogy színdarabjaikban mindig a gyermekek nyelvén beszélnek. Évadzáró ülésükön most nemcsak az idei évről, hanem a színház tizenöt éves történetéről is megemlékezett egy rendhagyó prezentációval.
Pohárköszöntőjében a színész kiemelte: a korábbi évekhez hasonlóan idén is eredményes évadot zárt a színház, a legsikeresebb előadás a Gárdonyi Géza Színházzal közösen készített “Égi Mese” volt.
A társulat karitatív programokban is részt vesz. Minden nyáron integrált tábort szervez a fogyatékkal élők és egészségesek számára. Idén több, mint százötven gyermek töltött közel egy hetet a nagyvisnyói táborban.
A színház tagjai nyáron sem pihennek: az Agria Nyári Játékokon az egri fagylaltkertbe várják a családokat. Szeptembertől a Harlekin Bábszínházzal közösen egy új színházi bemutatót is terveznek “Aranypatájú Kiscsikó” címmel.