Uniós fejlesztések nyílt napja

Második alkalommal rendezték meg szombaton az uniós fejlesztések nyílt napját, melyhez országszerte hatvan helyszín kapcsolódott. A nyílt napon ingyenesen, vagy kedvezménnyel látogathatták az érdeklődők azokat a kulturális, szabadidős, turisztikai, közlekedési fejlesztéseket, melyeket uniós támogatásból valósítottak meg. Az észak-magyarországi régióban tizennégy helyszínen várták a látogatókat, Egerben a Kepes Intézet és a Tűzoltó Múzeum csatlakozott a programhoz.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a regionális szervezetek második alkalommal döntöttek úgy, hogy megismertetik a lakosokkal azokat a hazai kulturális és turisztikai létesítményeket, vállalkozásokat, melyek unós támogatásból jöttek létre, vagy újultak meg. Márciusban harminc, a hétvégén már hatvan helyszín csatlakozott a kezdeményezéshez.
2007 óta a megyében is egyre több uniós beruházás valósult meg.
Az Uniós Fejlesztések Nyílt Napján a megyében négy helyszínt látogathattak az érdeklődők: a kisnánai várat, a felsőtárkányi Platt 2003. Kft.-t, az egri Tűzoltó Múzeumot és a Kepes Intézetet.
Az intézet Demeter István festőművész és Haris László fotóművész kiállításának megnyitójával várta a látogatókat. A megújult Tűzoltó Múzeum a családok felé nyit: játszótér, játszóház is épült a kiállítótér mellé.A múzeum közel 220 millió forint uniós támogatásból újult meg, a nyílt napon , tárlatvezetéssel, játékos totóval várták az érdeklődőket.
A két helyszínt az Uniós Fejlesztések Nyílt Napján ingyenesen látogathatta a közönség.