Nemzeti közgyűlést tartott a Round Table Hungary

Nemzeti közgyűlést tartott a Round Table Hungary Egerben. Hat ország 30 kerekasztalának képviselői vettek részt. Azt mondják: egy-egy ilyen nemzetközi rendezvényen sokat tudnak tanulni egymástól. A három magyarországi kerekasztal az asztalok és a tagok számát szeretné növelni.

A Round Table Hugary által szervezett nemzeti közgyűlésre Ausztriából, Svédországból, Belgiumból, Hollandiából, Németországból érkeztek tagok. A világ harmadik legnagyobb segítő szervezete, de Magyarországon csak három asztal alakult, kettő a fővárosban, a harmadik Egerben. Németországban közel ezer klub működik, Svédországban csaknem minden városban. Szeretnék, ha hazánk más városaiban is létrejönnének klubok. Nem titkolt céljuk az sem, hogy az úgynevezett női kerekasztal is meghonosodjon.
Az új nemzeti elnök elmondta: a hazánkban működő asztalok aktívak, sok esetben az akciókat nemzetközi együttműködéssel valósítják meg.
Új tagokat is szeretnének toborozni, fiatal férfiakat, akik vallják, hogy az egyén kötelessége a közösség szolgálata. Most két új tagot avatott az egri asztal.  A 80 éve működő Round Table mozgalom több mint 80 országban több tízezer embert egyesít. Leginkább szervezeteknek, kórházaknak, egyesületeknek segítenek munkával, eszközök beszerzésével.
Az egyes asztalok zászlót cseréltek, a külföldi vendégek Egert ábrázoló képet kaptak ajándékba.