Sikeres évadot zárt a színház

Gazdasági és szakmai szempontból is sikeres évadot zárt a Gárdonyi Géza Színház. Húsz százalékkal növelték bérleteseik számát, a fenntartóval kötött három évre szóló megállapodásnak köszönhetően a színház működése is biztosított, és az évadban bemutatott könnyedebb darabok közönségsikert hoztak -hangzott el a színház évadzáró társulati ülésén.

Szakmai szempontból elégedett az évaddal Blaskó Balázs, a színház igazgatója, aki az évadzárón az előadásokat és a Játsszunk színházat! pályázatot is komoly és sikeres munkának értékelte. A siker a közönség körében is érezhető, mint mondta: a tavalyihoz képest nagy mértékben átalakított műsortervnek köszönhetően a színház tudta növelni a bérletesek számát. Hozzátette: a fenntartóval kötött megállapodás miatt 2012 novemberétől nyugodtabban tudnak tervezni, és a következő évadra is biztosított az anyagi háttér.
Habis László polgármester kiemelte: rendkívül gazdag, igényes évadot hagy maga mögött a színház, és, mivel a város elkötelezett a kulturális értékek támogatása iránt, fontosnak tartja, hogy a színházban dolgozók nyugodt légkörben tudjanak minőségi munkát végezni. Az EKVI és a színház között korábban nem volt felhőtlen a viszony, de az intézmény új igazgatója, Bodnár Gábor biztosította a színházat arról, hogy ő mindenképp a jó partneri viszony kiépítésére törekszik.
Az évadzáró ülés végén szakmai díjakat osztottak ki. Három év szünet után újra örökös tagot választott a színház, az elismerést Réti Árpád színművész kapta. Az év színházi dolgozója Fodor Zsolt lett, az év színművésze: Marjai Virág lett, akit többek között a Szent Johanna című darabban is láthatott a közönség.
Közönségdíjat az idei évadban nem osztottak ki. A nyári pihenés után a stúdiószínpadon kezd a társulat: A fény éjszakája című darabot mutatják be Beke Sándor rendezésében.