Felújított gyermekotthon

Eredeti formáját kapta vissza a Mónosbéli Gyermekotthon által használt Szabó-kúria. A húszas években épült műemlék jellegű épületben új foglalkoztató helyiségeket és egy könyvtárszobát is kialakítottak. Ötven gyermek otthona szépült meg a beruházással.

Közel kétszáz milliós beruházásnak köszönhetően újult meg a Mónosbéli Gyermekotthon épülete. Az 1920-ban épített műemlék jellegű épület több mint ötven éve otthona a rászoruló gyermekeknek, fiataloknak. A tavaly szeptemberben elkezdett felújítással új helyiségek és egy stabilabb, élhetőbb épület segíti az itt élő gyermekek életét.
Az épület átadásán az otthon legkisebb és fiatal felnőtt lakói adtak műsort. Jelenleg ötven gyermek él itt. Az ünnepségen Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár is részt vett. Azt mondta: a gyermekotthonnak érezhetően lelke van. Ettől válik gyönyörűvé maga a lakókörnyezet is.
A stabilabb épületben várhatóan megszűnnek a korábban gondot okozó vízelvezetési problémák és a falak penészedése sem probléma már. A megújult épületben a gyerekek használhatják majd a felújított kézműves és könyvtárszobát is.