Pedagógusnap

Nyugalmazott és kiváló pedagógusokat ismertek el az egri pedagógusnapon. Arany, gyémánt és rubin diplomát vehettek át a legalább félszáz éve diplomázott pedagógusok és átadták az önkormányzat által odaítélt Pro Agria díjakat is. A színházban szervezett városi ünnepségen a gyakorlóiskola diákjai adott műsort.

Folyamatosan változó körülmények között is helyt állnak az egri pedagógusok, a város pedig továbbra is sajátjának tekinti az egri iskolákat – köszöntötte az egri pedagógusokat Rázsi Botond alpolgármester. Elmondta még: tanárnak lenni nem csak egy foglalkozás, hivatás is. Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének vezetője az átalakult magyar oktatási rendszer kapcsán elmondta: itt a lehetőség a pedagógusok előtt, hogy részévé váljanak ennek az időszaknak. A gyakorlóiskola tanulói adtak ünnepi műsort a színházban, majd átadták a legkiválóbb pedagógusoknak járó elismeréseket.
Ötven éve szerezte meg tanítói oklevelét, ezért aranydiplomát kapott Zelei Endréné, Kiss Sándorné, Rakusz Józsefné és Vajk Miklósné. 60 éves oklevelét gyémántdiplomával jutalmazták Bujdosó Sándornénak, Rubin diplomát pedig Mikes Kelemenné kapott, ő 71 éve kezdte pályafutását.
Pedagógusi szolgálati emlékérmet vehettek át a több évtizedes tanítás után nyugdíjba vonuló pedagógusok és átadták a polgármesteri elismeréseket is.
PRO AGRIA szakmai díjat hárman kaptak. Kékesi Györgyné, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda nyugalmazott igazgatója, Kékesi László, a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola igazgatója valamint Antal Andrea, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium magyar-történelem szakos tanára.