Skodák randevúja

Tizedik alkalommal találkoztak a farmotoros Skodák Egerben. A résztvevők a háromnapos programot felvonulással zárták. A közel ötven autót az Eszterházy téren csodálhatták meg az érdeklődők.

Egymás után gurult be a hétvégi skoda-találkozó közel ötven autója a Líceum elé. A felvonulást vetélkedő és túra előzte meg, ahol Recsk, Parád és Mátraderecske nevezetességeivel ismerkedtek az ország több részéről és a határon túlról, Romániából és Szlovákiából is érkező farmotoros skodások. A találkozó ötletét tíz évvel ezelőtt egy internetes fórum, és persze a nosztalgiázás öröme adta.
A tíz év alatt baráti társasággá szerveződött közösség összetartását jól mutatja például az, hogy a tavalyi találkozón balesetet szenvedő autót a többiek a tulajdonos tudta nélkül javították meg. Amíg a tulajdonos lábadozott, a közel negyvenéves coupét két hónap alatt felújították a találkozó résztvevői.
A Szegedről érkező Gyuris-testvérek szinte első tulajdonosnak számítanak, hiszen negyven évvel ezelőtt édesapjuk vásárolta az autót az akkori Merkur gyárból.
A találkozó főképp a Coupékre épül, de a programon részt vettek például Feliciák, Octáviák, 100-asok, 120-asok, Rapidok és Gardék is.