Terepfutás az Eged körül

Az Eged Futó Klub tavaly szervezte az első Eged-hegyi Terepfutó versenyt. Az idei futófesztivál június 2-án lesz. Bővül a teljesíthető távok sora, az eddigi 6, 13 és 28 km mellett 3 kilométeres távon is próbára tehetik magukat az érdeklődők – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

Tavaly a három távon, vagyis a 6, 13 és 28 km-en összesen hetvenen indultak. A szervezők, az Eged Futó Klub tagjai most is hasonló mezőnnyel számolnak. Az első versenyen a júliusi időpont miatt igen nagy volt a hőség, ezért, illetve az esetleges több nevező miatt június 2-ra hozták előre az idei eseményt. Az új, 3 kilométeres távval elsősorban a gyerekeket szeretnék megnyerni. Mint elhangzott, a lányoknál és a fiúknál is külön értékelik az alsósok és a felsősök teljesítményét a 3 km-nél.
A többi táv a már tavaly megszokott útvonalat követi. A 28 km-nél 999 méter, a 13 km-nél 450 méter, míg a 6 km-nél 100 méter a leküzdendő szintkülönbség. Dorner László a szervezők részéről hozzátette, a klub honlapján többen már leadták a nevezésüket, így Szlovákiából is lesz induló. A versenyről és az ehhez kapcsolódó programokról további információk megtalálhatók az esemény honlapján.