Új közösségi tér

Új színfolttal gazdagodott a belváros, megnyílt a Servita Udvarház. Az itt működő Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Ház mellett a vendégeket ezentúl étterem, kávézó, grillterasz várja. A későbbiekben kulturális programokat is terveznek.

A Kopcsik Marcipánia évi 30 ezer látogatót fogad, ezért döntött úgy a működtető EVAT Zrt., hogy múzeumi helyiséget további szolgáltatásokkal bővíti. Várkonyi György, az EVAT Zrt. vezérigazgatója elmondta: több mint 20 éves álom vált valóra. Először a 90-es évek elején a Harangöntő ház felújításakor gondoltak arra, hogy a környező épületeket is renoválják és egy zárt udvart hoznak létre. Szeretnék, ha a terület az egriek új találkozóhelye lenne.
Habis László polgármester az átadáson reményét fejezte ki, hogy a Minaret és környéke élettel, szellemi tartalommal telik meg. Ehhez kíván megfelelő miliőt teremteni az önkormányzat a Bartakovics Béla Közösségi Ház és az Irgalmasok kápolnájának homlokzati felújításával.
A Servita Udvarház pénteken és szombaton reggel tíztől este tizenegyig, a hét többi napján reggel tíztől este tízig fogadja a látogatóit.